Home

Ziua portului popular

La 9 mai 2021 este sărbătorită Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. Portul nostru popular s-a individualizat faţă de cel al vecinilor şi s-a diferenţiat în funcţie de zonă. Cromatica s-a diferenţiat local pe categorii de vârstă şi zonal prin preferinţele pentru anumite tehnici, motive etc. În următoarea etapă, materialele industriale au înlocuit textilele [ ziua naȚionalĂ a portului popular 2021 Duminică, 27 iunie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost organizată cea de-a 6-a ediție a sărbătorii ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021 Ziua Naţională a Portului Popular. În ultima duminică a lunii iunie este marcată Ziua Națională a Portului Popular. Sărbătoarea, ajunsă la cea de-a V-a ediție, are drept scop valorificarea costumului popular autentic, evidențiind valorile inestimabile pe care le reprezintă Ziua Portului Popular are drept scop promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural imaterial, colportate de costumul tradițional. Prima ediție a acestui important eveniment a fost marcată prin expoziţii de costume tradiţionale, recitaluri, târguri de artizanat şi parade dedicate portului popular Printre evenimentele organizate în anii anteriori cu prilejul Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, se remarcă Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor, manifestare organizată la 14 mai 2017, la Năsăud, prin care judeţul Bistriţa-Năsăud a încercat şi a şi reuşit să intre în Cartea recordurilor, cu două.

Ziua Portului Popular, marcată pe 13 mai***. Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat la 22 aprilie 2015 propunerea legislativă privind instituirea acestei zile, respectiv Legea 102/2015, publicată în Monitorul Oficial la 13 mai 2015. Născut din necesitatea de a proteja corpul de intemperii, portul popular, dezvoltându-se odată cu. Deja a devenit o tradiție frumoasă ca în luna lui cireșar să sărbătorim Ziua Portului Popular. Astăzi, 26 iunie 2020, în scuarul Consiliului Raional Orhei a fost organizată o expoziție tematică a iilor cu genericul Mândru-i portul Orheian Ziua Portului Popular a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 194 din 19.11.2015 și este sărbătorită anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie. Planul de Acțiuni: Ziua Portului Popular 202 Ziua Națională a Portului Popular este marcată anual în ultima duminică a lunii iunie, transmite Știri.md cu referire la IPN.. Potrivit Elenei Cojocaru, director-adjunct al muzeului, colecționarii vor povesti istoria costumelor, vor descifra semnificația simbolurilor Ziua Națională a Portului Popular | Programul evenimentelor. 24 Iunie 2020 13:47. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial și reprezentanții instituțiilor de cultură din raionale.

9 mai: Ziua Portului Tradițional din România

Ziua Națională a Portului Popular, 2019. Meșteri din toată țara s-au adunat pentru a promova frumuseţea portului nostru popular. FOTO (01 iul 2019) În ultima duminică a lunii iunie, doritorii sunt invitați la cea de-a 4-a ediție a sărbătorii dedicate portului popular în Moldova Evoluția portului popular. Portul popular, una dintre cele mai importante forme de cultură ale unui popor, a trecut printr-un lung proces de evoluţie în ceea ce priveşte, în primul rând estetica pieselor de bază. port tradiţional, ziua portului popular. Articole pe aceeaşi temă. Ziua Portului Popular constituie o pledoarie pentru tradițiile noastre de secole de a purta veșminte tradiționale, care a culminat urmare evenimentelor organizate de Ministerul Culturii în ultimii ani, precum Festivalul Iei, Parada Portului Popular, Gala Portului Popular de Iarnă, manifestările naționale organizate cu prilejul Zilei. Ziua Portului Popular de la Gura Râului a fost iniţiată în anul 2008 din dorinţa de a marca importanţa păstrării costumului popular şi de a reînvia tradiţia jocului duminical în mijlocul comunei. Evenimentul este organizat de Consiliul Local şi Primăria Gura Râului, Parohiile Ortodoxe Sf. Paraschiva şi Sf Sărbătoarea națională Ziua Portului Popular a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Ministerului Culturii. Conform hotărârii Parlamentului nr. 194 din 19 noiembrie 2015, ultima zi de duminică a lunii iunie este declarată Ziua Portului Popular și are drept scop promovarea valorilor autentice de.

Ziua Portului Popular a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 194 din 19.11.2015 și este sărbătorită anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie. Portalul serviciilor publice Portalul datelor deschid Ziua Portului Popular 24 IUNIE 2021 Proiect de mobilitate ERASMUS+ nr. 2018-1-RO01KA102-048005 cu titltul Educație și Formare Profesională pentru Turism de calitate în Maramureș și UE Consorțiul VET4Tourism&Maramureș: - Colegiul Economic Pintea Viteazul Cavnic; - Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației. Duminică, 24 iunie 2018, va fi sărbătorită ia şi portul popular românesc în cadrul evenimentului Sărbătoarea Iei şi a Portului Popular la Sadu, ediţia a II a. Având în vedere că este anul în care se împlinesc 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, va fi o Ediţie Naţională, la care vor participa comunităţi [ Ministerul Culturii al Republicii Moldova organizează duminică, 26 iunie, Ziua Portului Popular, prima ediție. Evenimentul va avea loc în incinta Palatului R..

Adina Oprescu added 125 new photos to the album: ZIUA PORTULUI POPULAR, 12 MAI 2019 — at CENTRUL CULTURAL MIOVENI. May 12, 2019. Ziua Naţională a Portului Tradiţional. May 12, 2019 · Argeșul de Poveste Mioveni - Ziua Națională a Portului Tradițional Românesc - 2019, ediția a III-a Tradițional, de Ziua Portului Popular sunt desfășurate la nivel național activități culturale care pun în valoare modelele zonale și locale ale portului popular. Ziua Portului Popular a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 194 din 19.11.2015 și este sărbătorită anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. Anul acesta, în București, comunitatea Domnițe cu altițe va organiza pe 12 mai în București Parada portului popular românesc, eveniment aflat deja la a treia ediție și despre care v-am povestit pe larg De Ziua Portului Popular, marcată anual în ultima duminică a lunii iunie, vă felicităm pe toți cei care prețuiesc această comoară seculară, o valorifică..

ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021 - muzeu

Anual, la 24 iunie, comunitățile românești marchează Ziua Universală a Iei. Cu acest prilej, la Chișinău vor fi organizate mai multe expoziții ale portului popular, dar și un târg al meșterilor populari. Publicul va avea acces la expoziție pe parcursul perioadei 27 iunie - 31 iulie, 2021 Ultima duminică a lunii iunie este marcată sărbătoarea națională Ziua Portului Popular. Sărbătoarea națională a fost stabilită de Parlamentul țării la data de 19 noiembrie 2015 la inițiativa Ministerului Culturii avînd ca scop promovarea tradițiilor poporului moldovenesc, original, luminos, divers Ziua Portului Popular. /. Data 23 iun. 2016. /. Comentariu 0. 26 iunie 2016 Ziua Portului Popular. declarată prin Legea Republicii Moldova nr. 194 din 19.11.2015, va fi sărbătorită în fiecare an în luna iunie. Portul popular - moştenire a spiritualităţii neamului

Astăzi, 27 iunie 2021, marcăm Ziua Națională a Portului Popular. Sărbătoarea are drept scop promovarea valorilor autentice a patrimoniului cultural imaterial și a portului național. Festivitatea a debutat cu parada portului popular, fiind urmată de un program artistic prezentat de către colectivele profesioniste și formații. Menționăm că, Ziua Națională a Portului Popular face parte din Programul național al evenimentelor dedicate celor 25 ani de independență a Republicii Moldova. Cu această ocazie, duminică, 26 iunie 2016, în mai multe raioane ale țării se vor desfășura diverse acțiuni culturale menite să pună în valoare costumul tradițional În ultima duminică a lunii iunie sunteți invitați la cea de-a 4-a ediție a sărbătorii ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2019''. Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de.

Ziua Națională a Portului Popular. de AGRO TV pe 2, iul. 2017. 0 199. Distribuie. E luna lui cuptor, iar tradițional în această perioadă se organizează și cele mai multe festivaluri, expoziții și chiar tîrguri. De această dată, echipa Agro Tv Moldova a participat la unul dintre cele mai importante evenimente, pentru noi, ca popor. Amintim că Ziua Națională a Portului Popular este organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării deja de trei ani, în ultima zi de duminică a lunii iunie. Tot în această duminică Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai frumoasă cămașă tradițională pe care o ai și vino la cel mai mare ospăț cu miros de IE De Ziua Națonală a Portului Popular, Partidul Democrat a realizat un filmuleț, în care mai mulți deputați îmbrăcați în haine populare vorbesc despre importanța costumului tradițional. Videoul a fost filmat în fața Parlamentului și a fost postat pe pagina de Facebook a PDM, cu următrul mesaj Ziua Portului Tradițional. adminmuzeulreghin miercuri, 19 mai 2021. miercuri, 19 mai 2021. Evenimente. Însoțind omul în toate împrejurările vieții sale, cotidiene, sărbătorești și ceremoniale, din copilărie până la bătrânețe, costumul popular este un ansamblu material, cu funcții utilitare, dar și o creație culturală. Program Ziua Portului Popular, Ediția 2021. Previous Republica Moldova sărbătorește Ziua Portului Popular, ediția 2021; Next Weekend sportiv în capitală ; Ar putea să te intereseze . 04/08/2021 Examenul național de Bacalaureat a fost susținut de circa 79% din candidați; 03/08/2021 Vizită de lucru organizată în colaborare cu.

Ziua Naţională a Portului Popular - CNCPPC

Ziua Naţională a Portului Popular în Republica Moldova - Ediția a III-a. Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău, în calitate de co-organizator, sprijină participarea colecţionarei de port popular românesc Diana Toma la cea de-a treia ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular în Republica Moldova La 14 mai 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a Portului Tradiţional, a fost organizat, tot la Năsăud, evenimentul Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor, prin care judeţul Bistriţa-Năsăud a încercat şi a şi reuşit să intre în Cartea recordurilor, cu două recorduri: 9.643 de persoane pentru cea mai mare mulţime.

Ziua Națională a Portului Popular REPUBLICA MOLDOV

 1. ică a lunii iunie - sunteți invitați la cea de-a 6-a ediție a sărbătorii ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021. Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor.
 2. Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. 10 mai 2020 Un comentariu. by roxdumitrache in Exercitiu de fericire, Uncategorized Etichete:domnite cu altite, pandemie, portul popular, straie, Ziua Nationala a Portului Traditional din Romani
 3. Ziua portului popular 2021 la teatrul național din praga Publicat: Mon, 28/06/2021 - 10:15 În ajunul Zilei Naționale a Portului Popular în Republica Moldova a avut loc o întâlnire a ambasadorului Alexandru Codreanu cu conaționalii noștri , dansatori ai trupei Baletului Național Ceh: Alina Nanu , prim-solistă a Baletului, Irina Burduja.

Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România

Sunteți aici: Acasa / Evenimente / Ziua Portului Popular. Evenimente, Spectacole Ziua Portului Popular Evenimentul va avea loc duminica 13.05,2018, ora 14, la Centrul Multicultural şi Educaţional Săcele Organizator: Asociația Culturală Junii Săceleni în parteneriat cu Primăria Mun. Săcel În ultima duminică a lunii iunie pe data de 27 va avea loc cea de-a 6-a ediție a sărbătorii ZIUA NAȚIONALĂ A PORTULUI POPULAR 2021. Sărbătoarea are drept scop valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare din Republica Moldova, cunoașterea pieselor componente ale costumului și ale simbolurilor acestuia, precum și promovarea tehnicilor de. Tezaur - Ziua Națională a Portului Popular, Autor Irina Ropot, regie Jorj Andro Ziua Portului Popular, ediția 2021, organizată la muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capital Ziua Națională a Portului Popular, 2017 Ediția din acest an a Zilei Naționale a Portului Popular va avea loc pe data de 25 iunie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău

Iia a fost la Ziua Portului Popular, dessfășurtă la Cimișlia, în centrul atenției. Iia este o bluză, componentă a costumului tradițional românesc, purtată de femei. Este confecționată din pânză albă de bumbac, in sau borangic[1]. Este împodobită cu broderii în motive populare românești mai ales la mâneci, pe piept și la gât Ziua Națională a Portului Popular În calitate de coorganizator, va acorda premii pentru autenticitatea costumului popular din zona de nord a județului Mehedinți. Mioveni - Parada portului popular românesc - România de la Argeș 2019 Recital de muzică populară cu Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov. Ceremonia de transmitere Ministerului Afacerilor Interne a unui ajutor umanitar destinat familiilor veteranilor și eroilor căzuți la datorie. Lansarea cărții Fântânile cu cumpănă din raionul Ungheni, izvoarele sper cer

Olt. Ziua Portului Popular marcată pe 13 mai - SEMNALUL OR

Ziua Costumului Popular, sărbătorită în acest an duminică, 14 mai, se dorește a fi un mare eveniment, având ca scop intrarea în Cartea Recordurilor. Intraţi alături de noi în Cartea Recordurilor cu ocazia Zilei Costumului Popular, în data de 14 mai 2017, la Năsăud, unde ne propunem să adunăm cel mai mare număr de. Printre evenimentele organizate în anii anteriori cu prilejul Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, se remarcă Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor, manifestare organizată la 14 mai 2017, la Năsăud, prin care judeţul Bistriţa-Năsăud a reuşit să intre în Cartea recordurilor, de două ori: 9.643 de. Ieri, 24 iunie, în Republica Moldova a fost celebrată Ziua Națională a Portului Popular, ediția 2018. Manifestări de amploare dedicate acestei sărbători au avut loc atât în Chișinău, cât și în alte 45 de localități din 14 raioane ale țării. Ziua Portului Popular a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului din 2015, la inițiativa Ministerului Educației

Lume bună și frumoasă s-a adunat astăzi, 8 august, în satul Mîndîc, din raionul Drochia. Aici, sătenii dar și oaspeții localității, au sărbătorit Ziua Portului popular și a pâinii. Mirosul pâinii și a colacilor proaspăt scoși din cuptor, cântecele de suflet și jocul nostru popular, au făcut ca sărbătoarea să fie una de neuitat. Iar [ 27 iunie, 15:34 0. 20. De Ziua Națională a Portului Popular, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pentru cetățeni. Potrivit șefei de stat, costumul tradițional este o parte importantă din moștenirea noastră materială și spirituală, transmite Știri.md. În ultima duminică a lunii iunie, celebrăm o.

„Ziua Portului Popular - Consiliul Raional Orhei

 1. ical în mijlocul comunei. Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Gura Râului, Parohiile Ortodoxe Sf. Paraschivaşi Sf
 2. ica Mare a fost plină de culoare, muzică bună și tradiții la Orhei. Sute de oameni au marcat una dintre cele mai frumoase sărbători naționale Ziua Portului Popular. Îmbrăcați în ii, catrințe, costume strămoșești și încălțați în opinci, localnicii din tot raionul au cântat și au chiuit pe străzile orașului, promovând astfel straiele tradiționale.Diverse.
 3. ică, 27 iunie 2021, devine o tradiţie prin care ne afirmăm identitatea culturală, spiritul creator al neamului, dorinţa de a scoate din anonimat piesele de rezistenţă ale costumului tradiţional.Cea de-a 6-a Ediţie s-a desfășurat la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chișinău, cu genericul.
 4. O expoziție de ii și catrințe a putut fi admirată astăzi la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde a fost marcată Ziua Portului Popular. Sărbătoarea a fost mai modestă decât în anii precedenți.Cu toate acestea, vizitatorii au avut parte de spectacole folclorice și au putut participa la ateliere de confecționare a starielor naționale.La expoziție au.
 5. 45 de localități din 14 raioane ale țării vor marca în acest an Ziua Națională a Portului Popular. Organizatorii vor expune costume populare de zeci de ani, iar vizitatorii vor putea învăța să confecționeze o ie adevărată. Evenimentul este organizat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.Parade ale costumelor populare, mâncare tradițională, ateliere.
 6. Bichigiu: Ziua portului popular, Centru Cultural inaugurat în prezența oficialităților. 11 iunie 2016 de Eugen Gheorghe Lasă un comentariu. (FOTO) La Bichigiu, comuna Telciu, s-au desfășurat, în prezenţa IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
 7. ică, 13 mai, la un eveniment organizat de asociaţia Agora for.
Oficialitaţile, la Ziua Costumului Popular

Ziua Portului Popular, ediția 2021, va fi sărbătorită

 1. tit de valorile naționale ale moldovenilor, care nu se uită niciodată. Ie și cămașă bărbătească, ițari și catrință, maramă și brâu, opinci și trăistuță - toate împreună și fiecare în parte ne identifică.
 2. ică a lunii Florar, conform Legii nr. 102/ 2015, în România se sărbătorește Ziua Națională a Portului Tradițional. În Beiuș, cei care au dorit să admire frumusețea portului de sărbătoare, purtat cu mândrie de fetele, flăcăii, femeile și bărbații din Țara Beiușului, au făcut acest lucru în parcul din centrul municipiului
 3. Ziua portului popular - Sezatoare la Constanta in aer liber In mod normal, organizez sezatorile la Biblioteca Colorata City Hub din Tomis Mall, insa de data aceasta (Sambata, 9.05.2015) am acceptat invitatia lui Sorin Ave de a face o sezatoare intr-una din gradinile pe care el si echipa Baricada Verde le pregatesc la Palatul Copiilor din.
 4. ică a lunii iunie va fi marcată Ziua Portului Popular. Sărbătoarea are drept scop promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural. Portul popular a apărut în procesul formării comunităţii entice, oglindind caracterul, trăsăturile specifice, legăturile secular cu popoarele.
 5. ică.

Ziua Portului Popular: Costume naționale, expuse la un

Institutul Cultural Român Mihai Eminescu de la Chișinău propune, pentru ziua de 26 iunie în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, o manifestare culturală cu titlul Ziua Naţională a Portului Popular. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii din Chişinău. În cadrul proiectului vor fi expuse costume. La Mîndîc s-a sărbătorit Ziua Portului popular și a pâinii. 8 august 2021. Locuitorii mun.Soroca, două zile nu vor avea apă la robinete Fiecare oşancă îşi făcea acasă costumul popular de sărbătoare sau pentru zilele de lucru Cultura musteriană (120.000 - 100.000 î. e. n.) s-a regăsit - de altfel ca pe întreg teritoriul ţării noastre - şi în fosta Regiune Maramureş, din care au făcut parte Careiul, Satu Mare, Ţara Oaşului, Sighet, Vişeu, Lăpuş, Şomcuta Mare şi [ 24 iunie marchează în calendarul ortodox român una dintre puținele sărbători religioase care are și specific românesc. Este Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, dar și Drăgaica sau Sînzienele. De Sînziene, femeile merg la biserică și sfințesc florile verii, cele cu flori mici și galbene. Buchetele le duc acasă și le pun la icoane În dimineața zilei de ieri salvatorii din nordul țării au intervenit pentru a extrage o perosoană căzută într-o fântână în localitatea Hădărăuți, raionul Ocnița. Apelul la Serviciul 112 a fosr recepționat la ora 06:22. Potrivit informațiilor înregistrate o persoană a căzut în fântână. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care ajunși au [

Ziua Națională a Portului Popular Programul evenimentelo

Sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a Portului Popular cu genericul Drag mi-i portul din străbuni 28 iunie 2021 Frumoasa tradiție, ca în ultima zi de duminică a lunii iunie să fie marcată Ziua Portului Popular, a devenit un obiectiv prioritar și o carte de vizită a Neamului nostru Ziua Portului Tradițional. costumul popular este un ansamblu material, cu funcții utilitare, dar și o creație culturală totodată, purtătoare de semne și simboluri, un pregnant mijloc de comunicare în cadrul comunității rurale tradiționale, un limbaj vizual expresiv cu multiple semnificații..

Ziua portului românesc, în Italia - Basilica

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Guvernul

 1. Ești invitat la Ziua Națională a Portului Popular. 27 iunie, festivitatea consacrată Zilei Naţionale a Portului Popular, ediția 2021. În cadrul evenimentului, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va expune costume tradiționale moldovenești din zonele etnografice Nord, Centru, Sud
 2. Ne pregătim de ziua naţională a portului tradiţional românesc! This entry was posted in Descopera Romania Autentica and tagged 17 mai Zi Naţională a Portului Tradiţional, istoria portului popular romanesc, Portul popular în România anului 2015, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România
 3. ică, 27 iunie, festivitatea consacrată Zilei Naţionale a Portului Popular, ediția 2021. În cadrul evenimentului, Muzeul Național d
 4. ică, 25 iunie, în Republica Moldova s-a sărbătorit cea de-a două ediție a Zilei Naționale a Portului Popular. Sărbătoarea națională a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Ministerului Culturii
 5. ică, 25 iunie 2017, la Chişinău, vor avea loc manifestările organizate pentru a marca Ziua Naţională a Portului Popular, organizate de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român Mihai E
 6. Ești invitat la Ziua Națională a Portului Popular . 27 iunie, festivitatea consacrată Zilei Naţionale a Portului Popular, ediția 2021. În cadrul evenimentului, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va expune costume tradiționale moldovenești din zonele etnografice Nord, Centru, Sud
Ziua portului popular din localitatea Gura Raului, judetulZiua Naţională a Portului Tradiţional

Ziua Națională a Portului Popular 2020 - Profesor

Ziua Naţională a Portului Popular este marcată la Săcele printr-un eveniment organizat la Centrul Multicultural şi Educaţional. Pe secena de la Săcele sunt prezenţi Ansamblul Junii Săceleni şi invitaţii acestora, Ansamblul Asociaţiei Zestrea Săceleană, Ansamblul Cununa Bodului, Ansamblul Izvoarele Prejmeruluişi Ansamblul Școlii de Artă - Secția Externă. Peste 50 de meşteri populari din raionale Moldovei, dar şi din România, s-au adunat astăzi, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, pentru a sărbători Ziua Portului Popular. Vizitatorii au putut admira, proba şi cumpăra ii, cămăşi sau catrinţe, alţii au participat la ateliere specializate Ziua Portului Popular, marcată astăzi în R. Moldova Radio Chisinau , 27 iunie 2021 10:00 În Republica Moldova, duminică, 27 iunie este marcată Ziua Portului Popular Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează duminică, 27 iunie, festivitatea consacrată Zilei Naţionale a Portului Popular, ediția 2021. În cadrul evenimentului, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va expune costume tradiționale moldovenești din zonele etnografice Nord, Centru, Sud

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR ÎN REGIM ONLINE

12 mai, Ziua Naţională a Portului Tradiţional

Pe data de 30 iunie, de Ziua Portului Popular, toți cetățenii municipiului Bălți sunt invitați să participe l Purtăm astăzi, de Ziua Națională a Portului Popular, am purtat-o de Ziua Universală a Iei românești, care a fost marcată pe 24 iunie, dar și în orice altă zi din an. Este haina care ne duce la rădăcini, ne întărește identitatea și care, legându-ne de trecut, ne ajută să privim cu mai multă încredere în viitor, scrie. FacebookTwitterIzvorului asemeni sunt şi eu Cutremurat sub stelele de vară Cu cât e cerul mai fără de vânt Cu-atât lăuntrurile mele se-nfioară Nu dinafară-i zvon ce mă frământă Nici din adâncuri nici de sus O umbră s-a desprins din slavă Icoana ei în mine a apus Din ce în ce sunt cercuri mai adânci Ş În ultima duminică a lunii iunie în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Portului Popular. Ministerul Culturii organizează în data de 25 iunie

(FOTO) Ziua portului popular românesc și al minoritățilorZilele Maramureşului – sub semnul costumului tradiţional

Ziua portului popular - Sezatoare la Constanta in aer liber. In mod normal, organizez sezatorile la Biblioteca Colorata City Hub din Tomis Mall, insa de data aceasta (Sambata, 9.05.2015) am acceptat invitatia lui Sorin Ave de a face o sezatoare intr-una din gradinile pe care el si echipa Baricada Verde le pregatesc la Palatul Copiilor din. Cu mândrIE, dor de IE: Ziua Națională a Portului Popular, la Chișinău // Fotoreportaj Cămăși, ii și alte piese ce fac parte din costumele populare specifice întregului spațiu românesc, confecționate cu drag de basarabence pasionate de frumos, au putut fi azi admirate, dar și procurate, la Muzeul Național de Etnografie și. Printre evenimentele organizate în anii anteriori cu prilejul Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, se remarcă Ziua Costumului Popular în Cartea recordurilor, manifestare organizată la 14 mai 2017, la Năsăud, prin care judeţul Bistriţa-Năsăud a încercat şi a şi reuşit să intre în Cartea recordurilor, cu. Ziua Costumului Popular la Năsăud. Ziua Costumului Popular este un eveniment istoric ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în Năsăud, unde mii de oameni sunt provocaţi să pună în valoare tradiţia portului popular românesc, unic în lume, păstrat şi purtat cu mândrie în Ţara Năsăudului! Organizatorii îşi propun. Duminică, 25 iunie, în Republica Moldova va fi sărbătorită cea de-a două ediție a Zilei Naționale a Portului Popular. Sărbătoarea națională a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa Ministerului Culturii. Conform hotărârii Parlamentului nr. 194 din 19 noiembrie 2015 ultima zi de duminică a lunii iunie a fost declarată Ziua Portului Popular